Kuřecí maso na kari

Kuřecí maso se dá připravit na spoustu způsobů. Ochutnejte trochu orientální kuchyň. Tento recept je jednoduchý. Hodí se k obědu i k večeři. Takto připravené maso podávejte s rýží.

Postup
  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Do místy vložíme kuřecí maso, sůl. chilli, kurkumu, kari, bílý jogurt a česnek. Vše zamícháme a necháme přes noc odležet. V kastrolu rozehřejeme olej, dáme nakrájenou jarní cibulku a mírně opečeme, poté vložíme kuřecí maso i se směsí. Restujeme ze všech stran. Jakmile je maso opečené přidáme rajčatový protlak, vodu a cukr. Promícháme a necháme probublávat pod poklicí cca 20 minut. Poté zamícháme smetanu a odstavíme.
Ingredience
1 svazek jarní cibulky
200 ml vody
řepkový olej na smažení
250 ml smetany 12%
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
200 g rajčatového protlaku
600 g kuřecích prsou
4 stroužky česneku
1/2 lžičky chilli
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
200 g bílého jogurtu
Galerie
Autor
Eva
10. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.