Smažený kapr

Mnozí z nás si nedokážou představit vánoční tabuli bez kapra. Zkuste letos náš recept na smaženého kapra a zaručeně Vám bude chutnat.

Postup
  1. Porce kapra očistíme, odstraníme kůži, omyjeme a dáme do mísy. Kapra zalijeme mlékem a necháme minimálně 2 hodiny odležet (lze nechat i přes noc), tím maso zjemníme a odstraníme zápach. Poté kapra osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Kapra smažíme ze všech stran dozlatova. Trvá to cca 5 minut z každé strany. Usmažené kousky pokládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.
Ingredience
řepkový olej na smažení
sůl
citrónová šťáva
polotučné mléko na naložení kapra
200 g stouhanky
5 lžic hladké mouky
2 ks vejce
4 porce kapra (podkovy, filé atd.)
Galerie
Autor
Eva
17. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.