Karbanátky

Recept na jednoduché karbanátky z mletého masa. Jedná se o českou klasiku s mnoha variacemi. Můžete je podávat se zelím, brambory, knedlíkem či samotné s chlebem.

Postup
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji na pánvi doměkka. Lze samozřejmě použít i cibuli syrovou, záleží podle chuti. Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek a vejce. Poté orestovanou nebo syrovou cibuli. Vše řádně promícháme. Rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe na pánev s rozpáleným olejem dozlatova.
Ingredience
řepkový olej na smažení
strouhanka
3 lžíce sušené majoránky
mletý pepř, sůl
2 ks větší vejce
3 stroužky česneku
1 ks větší cibule
1 kg mletého masa ( mix vepřové a hovězí)
Galerie
Autor
Eva
18. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.