Madlenky

Madlenky je typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Zkuste překvapit rodinu, novým druhem cukroví.

Postup
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme med, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt. Rozehřejme máslo a lehce vmícháme do vaječného krému. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Necháme těsto uležet cca 10 minut. Mezitím si připravíme formičky na pracny, které vymažeme máslem. Plníme připraveným těstem ze dvou třetin. Vždy jemně s nimi ťukněte o stůl, aby se uvolnil vzduch a po upečení se lépe vyklepávaly. Madlenky pečeme na 180°C asi 5 minut a poté 150°C dalších 5 minut. Ještě horké vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Skladujeme v suchu a chladu. Madlenky nepotřebujou odležet.
Ingredience
1 lžička prášku do pečiva
165 g hladké mouky (špaldové)
85 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička citrónové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
3 lžíce cukru (třinového nebo vanilkového)
2 ks vejce
Galerie
Autor
Eva
31. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.