Tvarohová štola

Recept na tvarohovou štolu, která je hned měkká po upečení a nepotřebuje čas na uležení. Takže si ji můžete vychutnat hned.

Postup
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme minimálně půl hodiny odpočívat. Vytvarujeme dva bochníčky a nebo vyválíme obdélník, který přehneme přes sebe, aby se vytvořila vlna, která je typická pro štolu. Pečeme přibližně na 170°C 40 minut. Pomocí špejle kontrolujeme stav štoly. Během pečení potíráme štolu rozpuštěným máslem a posypeme poučkovým cukrem. Opakujeme to minimálně 3x,
Ingredience
na potření: 100g másla+ 150g cukru moučka
rozinky, ořechy
1 ks vanilkový cukr
160 g cukru krupice
2 ks tvarohu
4 ks celá vejce
2 ks kypřícího prášku do pečiva
1 celá hera (popřípadně máslo)
750 g hladké mouky
Galerie
Autor
09. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.