Katův šleh

Recept na maso zeleninovou směs zvanou Katův šleh. Můžete použit jak lečo, tak si připravit směs z čerstvé zeleniny. Jako příloha k jídlu Katův šleh se hodí bramboráčky, rýže, hranolky.

Postup
  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do misky, do které dáme sójovou omáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky a rajčata na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme olej a dáme do něj maso, které osolíme a opepříme, a restujeme ze všech stran. Poté přidáme oloupaný a nakrájený česnek na plátky, chilli nebo feferonku a cibuli. Pak dáme papriku, rajčata a na kostičky nakrájené okurky. Vše řádně promícháme, mírně podlijeme vodou a přidáme rajčatový protlak. Necháme dusit pod pokličkou. Občasně promícháme a dle potřeby podlijeme ještě vodou. Dusíme dokud nemáme zeleninu a maso měkké. Katův šleh podáváme například s hranolky či domácími bramboráčky.
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
4 větší sterilované kyselé okurky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička chilli (lze použít i feferonku)
sůl, pepř
4 stroužky česneku
4 lžíce rajčatového protlaku
3 ks větších rajčat
2 ks červené papriky
3 ks větší cibule
1 kg vepřová kýta
Galerie
Autor
Eva
17. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.