Špenát recept

Recept na jednoduchý špenát. Špenát lze podávat s vejcem a nebo vepřovým masem. Jako příloha můžou být brambory či bramborovým knedlíkem. Recept na špenát je jednoduchý a univerzální.

Postup
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci si rozpálíme olej a dáme do něj nakrájenou cibuli a oloupaný a prolisovaný česnek. Necháme chvilku restovat. Poté zalijeme mlékem či smetanou a přidáme mražený špenát. Přiklopíme pokličkou a přivedeme v varu. Necháme špenát rozpustit. Občasně promícháme. V závěru postupně přisypáváme mouku a nesmíme zapomenout neustále míchat. Osolíme a opepříme. Necháme ještě chvíli špenát provařit a poté podáváme.
Ingredience
2 lžíce oleje
3 lžíce pohanková mouka na zahuštění (lze použit i hladkou mouku)
sůl, pepř
250 ml mléka (lze použít i smetanu na vaření)
1 ks cibule
4 stroužky česneku
1 balení mraženého špenátu
Galerie
Autor
Eva
18. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.