Hlívový guláš

Recept na hlívový guláš. Jelikož guláš nemusí být jenom z masa. Překvapí Vás skvělá gulášová chuť, že Vám ani maso chybět nebude. Hlívový guláš můžete podávat s knedlíky, bramborovými noky či jenom s pečivem.

Postup
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Hlívu umyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci si rozpálíme olej a dáme restovat cibuli. Jakmile cibule začne lehce zlátnout, tak ji zaprášíme sladkou paprikou, lehce orestujeme (ne dlouho, aby nezhořkla) a přidáme hlívu. Vše promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a prolisovaný česnek. Zalijeme mírně vodou a přiklopíme poličkou. Dusíme cca 20 minut. Přidáme rajčatový protlak, maďarskou papriku a dle potřeby podlijeme ještě vodou. Dusíme dokud není hlíva měkká. Nakonec zasypeme majoránkou. Dochutíme solí a pepřem. Hlívový guláš podáváme například s bramborovými nočky (recept najdete u nás).
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
3 lžičky mleté maďarské pálivé papriky
2 lžičky mleté sladké papriky
3 lžíce rajčatového protlaku
kmín
majoránka
sůl, pepř
6 stroužků česneku
700 g cibule
700 g hlívy
Galerie
Autor
Eva
20. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.