Červené zelí dušené

Recept na výborné červené zelí dušené. Červené zelí se hodí jako příloha se hodí jak ke kachně či huse, ale i třeba k jelitu. Dušené červené zelí je mnohem sladší než bílé, a proto ho mají mnozí lidé radši.

Postup
  1. Červené zelí očistíme omyjeme a nastrouháme (nakrájíme) najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme rozpustit máslo a přidáme cibuli. Přidáme červené zelí, které orestujeme, můžeme mírně podlít vodou a dusíme. Poté přidáme nahrubo nastrouhané jablko, jakmile zelí je již na půl měkké. Přidáme cukr a špetku soli. Pokud je třeba zahustíme hladkou moukou. A dochutíme octem. Vše ještě provaříme dokud není zelí měkké.
Ingredience
hladká mouka na zahuštění dle potřeby
špetka soli
1 lžíce octu
2 lžíce cukru
1 ks červené cibule
2 lžíce másla
1 ks většího jablka
1 ks větší hlávky červeného zelí
Galerie
Autor
Eva
28. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.