Rajská omáčka

Recept na rajskou omáčku. Je velmi jednoduchá, určitě ji zvládne i začátečník. Rajská omáčka se podává buď s rýží, těstovinami či houskovým knedlíkem. K ní si můžeme dát plněné papriky či hovězí maso.

Postup
  1. V hrnci si rozehřejeme máslo, do kterého dáme najemno nakrájenou cibuli. Zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky a vytvoříme jíšku. Přidáme rajčatový protlak a všechno řádně promícháme. Následně zalijeme vodou či vývarem. Promícháme a přidáme koření (nové koření, bobkový list, sůl, pepř). Necháme provařit a přidáme cukr podle chuti. A na závěr trochu skořice (nemusí být). Vše necháme pořádně provařit a dochutíme. Z omáčky poté vytáhneme koření a můžeme promixovat tyčovým mixérem, abychom ji měli krásně hladkou.
Ingredience
1/2 lžičky skořice (nemusí být)
1 l vody (nebo vývaru)
hladká mouka na zahuštění
4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
6 kuliček nového koření
2 ks bobkového listu
sůl, pepř
1 lžíce másla
250 g rajčatového protlaku
1 ks cibule
Galerie
Autor
Eva
29. 11. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.