Kulajda

Kulajda recept...Kdo by tuhle polévku neznal. Klasika, která nikdy nezklame. Tuto hustou polévku můžeme podávat díky své hustotě i jako hlavní chod.

Postup
  1. Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vroucí vody. Pro chvíli přidáme nakrájené houby. Jakmile jsou brambory měkké, rozmícháme v trošce smetany solamyl a za stálého míchání zahustíme polévku. Poté přidáme zbytek smetany, nadrobno nakrájený kopr a na kostičky nakrájené vejce. A nechce krátce povařit. Polévku dle chuti osolíme a opepříme či dochutit citrónovou šťávou nebo octem.
Ingredience
sůl a pepř
1 větší svazek čerstvého kopru
1 lžíce solamylu
4 ks natvrdo uvařených vajec
250 ml smetany
250 g hub
250 g brambor
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.