Domácí rohlíky

Recept na domácí rohlíky, díky kterým už nebudete rohlíky kupovat z obchodu. Těsto se dá připravit jak v domácí pekárně, tak i klasicky, ale z pekárna nám práci hodně ulehčí...

Postup
  1. Do pekárny dáme vlažnou vodu, rozpuštěné máslo, mouku. Do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Do mouky vytvoříme důlek a vsypeme droždí. Zapneme program těsto. Necháme pekárnu pracovat. Jakmile je těsto hotové, na pomoučeném vále si oddělíme asi 10 bulek, záleží kolik a jak velké rohlíky chcete. A vytvarujeme rohlíky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak půl hodiny kynout. Potřeme rohlíky vejcem s trochou mléka a dáme péct na 180°C na 15 minut.
Ingredience
1 ks vejce na potření
7 g sušeného droždí
1 lžička cukru
2 lžičky soli
270 g vlažné vody
70 g másla
470 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
16. 12. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Jana Veselská 11:16 07. 03. 2017

Neskutečně super křupavé tyhle domácí rohlíky do trouby, zůstali i na ranní snídani pro naše malé děti, které si na nich pochutnali. Tyhle rohlíky se vůbec nedají srovnávat z těch, které nabízí různé obchody.. Dle našeho gusta, jsou nejlepší, jaké jsme kdy měli, zkoušeli jsme mnoho různých receptu ale tento recept je doopravdy úžasný.