Smetanová omáčka

Smetanová omáčka má mnoho variant. Náš recept je slaninou a nivou. Smetanová omáčka se hodí na těstoviny, špagety nebo také třeba gnocchi.

Postup
  1. Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme slaninu nakrájenou na kostičky. Vše restujeme několik minut, dokud není cibule dozlatova. Zalijeme smetanou a mlékem. Jakmile se nám začne smetana s mlékem vařit přidáme nivu nakrájenou na kostičky. Vše ohříváme na mírném ohni, za občasného promíchání, dokud se nám niva nerozpustí. Jakmile omáčka krásně zhoustla, můžeme podávat např. s gnocchi či různými druhy těstovin, které si uvaříme podle návodu a zalijeme omáčkou.
Ingredience
1 lžíce oleje
200 ml mléka
400 ml smetany 12%
300 g nivy
2 ks cibule
150 g slaniny
Galerie
Autor
Eva
16. 12. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.