Mrkvová polévka

Mrkvová polévka recept. Tato oranžová pochoutka sladké chuti má mnohostranné využítí. Ať už při vaření, ale také i pečení různých dobrot. Mrkev má blahodárný účinek na organizmus, snižuje cholesterol, pomáhá bojovat proti zácpě, posiluje imunitu. Má pozitivní účinky při léčbě kožních onemocněních, chrání zrak a snižuje vzniku rakoviny plic. Obsahuje zároveň spoustu vitamínů, betakaroten, železo, draslík i sodík. Seznámíme Vás s naším receptem na mrkvovou polévku, ke které potřebujete pouze hrnek o objemu 2,5 dl. Vaření Vám zabere asi půl hodinky Vašeho času. Opravdu polévka, která stojí za vyzkoušení.

Postup
  1. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme zeleninový vývar, nakrájenou mrkev. Vše vaříme do měkka. Takto připravenou mrkev rozmixujeme dohladka. Vmícháme máslo a dle potřeby zahustíme hladkou moukou. Dle chuti osolíme a opepříme. K této polévce se výborně hodí nasucho opečený toastový chleba a nebo slané tyčinky
Ingredience
šafrán (není nutný)
sůl, pepř
hladká mouka na zahuštění
3 lžíce másla
4 hrnky zeleninového vývaru
7 ks mrkve
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.