Jidáše

Mezi další velikonoční klasiku patří jidáše. Těsto se sladí medem a peče se na Zelený čtvrtek. Těsto na jidáše je kynuté, ale určitě se Vám podle Našeho receptu podaří.

Postup
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme prosátou mouku se solí, máslem, žloutkem a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu v teple. Těsto rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich dlouhé válečky, které stáčíme do spirály, do tvaru ulity šneka. Dáme na plech a potřeme vejcem. Pečeme na 160°C cca 15 minut a ještě horké je potíráme medem.
Ingredience
med na potření jidášů
1 ks rozšlehaného vejce na potření
1 ks žloutku
70 g rozpuštěného másla
170 g cukru krupice
21 g droždí
1 lžička soli
150 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
06. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Ellis 12:10 11. 04. 2017

Recept na Jidáše jsem narazila na Vašich stránkách a rozhodla jsem se je vyzkoušet. Chuť mě opravdu překvapila. S těstem se výborně pracuje.

Eliška Suchánková 11:21 29. 03. 2017

Recept mě zaujal, nikdy jsem Jidáše nepekla a opravdu výsledek byl super. Děti i manžel byl nadšený. Určitě je na Zelený čtvrtek upeču.