Kynuté rohlíčky slané

Recept na kynuté rohlíčky se slanou náplní. Jsou variabilní a dá se použít jakákoliv náplň. Kynuté rohlíčky jsou opravdu výborné a recept jednoduchý.

Postup
  1. Z hladké mouky, mléka, oleje, droždí, cukru, soli, bazalky a oregana vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout hodinu. Toto těsto lze také připravit i v domácí pekárně na program těsto. Jakmile máme těsto vykynuté, rozdělíme si ho na 4 stejné bochánky, ze kterého vyválíme tenkou placku. Rozdělíme rádýlkem na 8 trojúhelníčků. Každý potřeme trochou kečupu, položíme kousek šunky a nivy. Ohneme boční rohy, aby nám náplň nevytekla a zatočíme do malého rohlíčku. Všechny rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme kmínem a dáme péct na 180°C cca 20 minut dozlatova. Záleží na Vaší troubě jak peče.
Ingredience
kmín na posypání
1 ks vejce na potření
6 lžic kečupu
150 g nivy či jiného sýru
150 g šunky
1 lžička bazalky
1 lžička oregana
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru krupice
1 ks sušeného droždí
150 ml oleje
300 ml polotučného mléka
600 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
09. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.