Celozrnné vafle

Recept na celozrnné vafle, které jsou výborné zejména na snídani. Lze je také podávat jako dezert či večeři. Děti budou nadšené a stačí k tomu pouze vaflovač. Náš recept se s přídavkem ovesných vloček, a proto zasytí na delší dobu a jsou vhodné ke snídani. Podáváme je teplé s ovocem, jogurtem, ořechovým máslem, čokoládou apod. Záleží na Vaši chuti.

Postup
  1. Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, lze jej rozmixovat tyčovým mixérem. A necháme odpočívat v lednici asi půl hodiny. Rozehřejeme si vaflovač a na každou plotýnku dáme cca 4 lžíce těsta, záleží na Vašem vaflovači a velikosti plotýnek. Přiklopíme a pečeme kolem 5 minut. Hotové vafle zdobíme podle fantazie.
Ingredience
1/2 lžíce kypřícího prášku
2 lžíce cukru krupice
30 g rozpuštěného másla
1 ks vejce
3/4 hrnku polotučného mléka
1/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
09. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.