Zelňačka s klobásou

Recept na zelňačku s klobásou oceníme právě v zimním období. Krásně Nás zahřeje a zasytí. Zelňačku můžeme podávat i jako hlavní jídlo, kdy k němu můžeme podávat čerstvé pečivo.

Postup
  1. Na sádle si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme několik minut, dokud nám cibule nezesklovatí. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a opečeme. Posypeme uzenou paprikou a zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Poté přidáme zelí, které jsme si slili z nálevu ( můžeme si ho ponechat na případné pozdější dochucení), a můžeme ho pokrájet na menší kousky. Přidáme do polévky, přiklopíme a vaříme 20-30 minut. Zvlášť v hrnci si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Jakmile máme zelí měkké, dochutíme polévku solí a případně zbylým nálevem. Přidáme brambory a povaříme ještě pár minut, aby se nám všechny ingredience spojily.
Ingredience
6 kuliček nového koření a pepře
3 ks bobkové listy
1,5 l vody či vývaru
1/2 lžičky chilli
3 lžičky uzené mleté papriky
1 lžička kmínu
2 ks větších brambor
sůl, pepř
1 proužek sádla přípradně másla
200 g maďarské klobásy (či jiné podle chuti)
1 ks větší cibule
500 g kysaného zelí
Galerie
Autor
Eva
10. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.