Celerová polévka

Celerová polévka...Jak se řekne slovo celer, tak si většina z Vás řekne fuj. Ale opak je pravdou. Celer je při správné úpravě nejen chutný, ale má i mnoho účinků na organizmus. Je vhodný při redukčních dietách, obsahuje velké množství draslíku, reguluje krevní tlak a oběh, zbavuje stresu a je vhodnou potravinou pro lidi s cukrovkou. Zkuste a uvidíte jak Vám bude chutnat náš hrníčkový recept na celerovou polévku (hrnek 2,5 dl).

Postup
  1. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Poté přidáme nakrájený celer. Vše podusíme, přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni dokud celer nezměkne. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijeme do ní horký vývar. Osolíme a opepříme a do hotové polévky vmícháme rozmíchaný žloutek. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou a případně opečeným pečivem.
Ingredience
petržel na ozdobu
sůl, pepř
1/2 hrnku smetany ke šlehání
1 ks žloutku
2 lžíce másla
4 ks jarní cibulky
3 hrnky zeleninového vývaru
600 g řapíkatého celeru
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.