Křenová omáčka

Křen má mnoho příznivých účinků na Náš organizmus. Má účinky antibiotické a antiseptické. Celkově posiluje Náš organizmus. Proto bychom ho měli občas zařadit i do Naší kuchyně. A to jak ve formě křenové omáčky, tak i různých pomazánek či salátů. Křen je velmi aromatický. Křenová omáčka je jednoduchá na přípravu a můžete ji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.

Postup
  1. V kastrolu si rozehřejeme máslo, které zaprášíme hladkou moukou a tím si připravíme jíšku. Mícháme tak až nám vznikne hladká kaše. Zalijeme plnotučným mlékem a stále mícháme, aby nám nevznikly hrudky. Necháme několik minut provařit a poté přidáme nastrouhaný křen, zalijeme smetanou a vaříme 10 minut, občasně mícháme. V závěru omáčku osolím, můžeme lehce okyselit octem a nebo přisladit cukrem. Záleží podle chuti. Lze i křenu přidat více, kdo má rád ostřejší chutě.
Ingredience
sůl, ocet, cukr na dochucení omáčky
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
500 ml plnotučného mléka
2 lžíce čerstvého strouhaného křenu (podle chuti)
Galerie
Autor
Eva
11. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.