Znojemská omáčka

Znojemská omáčka patří mezi českou klasiku. Znojemskou omáčku můžete podávat jak s rýží, tak i s knedlíkem či těstovinami. Omáčka se může připravit jak z vepřového tak i z hovězího masa, záleží podle Vaší chuti.

Postup
  1. V kastrolu si rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájené cibule a slaninu. Všechno restujeme do té doby, jakmile cibule bude sklovitá. V této chvíli přidáme vepřové maso, které jsme si nakrájeli na menší kostičky. Maso osolíme, opepříme. Jakmile máme maso orestované v této chvíli přidáme mletou papriku a hořčici. Promícháme, lijeme vývarem a přidáme kmín. Maso necháme dusit. Jakmile je téměř měkké. Tak přidáme nakrájené okurky a vejce nakrájené na kostičky. Vaříme ještě tak 20 minut. Kdo chce může omáčku ještě zahustit tmavou jíškou. Hotovou omáčku dochutíme solí, případně ještě hořčicí.
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
2 ks uvařeného vejce
100 g slaniny
sůl, pepř
1 lžička kmínu
1,5 l vývaru
150 g sterilovaných okurek
2 ks cibule
1 lžička mleté červené papriky
3 stroužky česneku
600 g vepřového masa
Galerie
Autor
Eva
11. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.