Koprová omáčka od babičky

Recept na koprovou omáčku jako od babičky. Takto ji vaří ta moje a vždycky sklidí úspěch. Je moc dobrá a smetanová. Babička kopr přidává až na konci vaření, aby neztrácel své aroma. Koprovou omáčku u nás jíme s vařeným bramborem a vejcem. Tak to máme rádi.

Postup
  1. V kastrolu si rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Tím si vytvoříme jíšku. Do ní nalijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme smetanu a zakysanou smetanu, pořádně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky a necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekaný kopr. Vše necháme provařit tak 10 minut. Dochutíme cukrem a octem, abychom docílily té správné chuti, záleží na každém jak ji má rád. Hotovou omáčku podáváme s vařeným bramborem a vejcem natvrdo.
Ingredience
ocet
1 lžíce cukru ( i více, záleží na chuti)
sůl, pepř
1 svazek kopru
250 ml zakysané smetany
500 ml smetany na vaření
300 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce másla
Galerie
Autor
16. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Ingeborg 11:05 31. 05. 2017

Mňam, moc jsme si pochutnali. Připravili jsme si ji k nedělnímu obědu a koprová omáčka jako od babičky sklidila úspěch.

Sandra Nová 10:48 07. 03. 2017

Vyzkoušela jsem Váš recept a omáčka byla opravdu skoro jako od babičky. Jednoduchá a rychle připravená. Doporučuju. Všichni jsem si pochutnali.