Domácí housky

Výborné a křupavé domácí housky, které se nedají srovnat s kupovanýma. Pokud zrovna nemáte čas zajít do obchodu, tak si je můžete vyzkoušet upéct doma. Recept na domácí housky se dá připravit v pekárně a nebo klasicky pomocí kvásku.

Postup
  1. Do domácí pekárny dáme ingredience od tekutých po sypké. Dáme pozor, aby sušené droždí nepřišlo do kontaktu se solí. Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Poté těsto rozdělíme na stejné díly...cca 10-15 a každý díl rozdělíme ještě na 3, ze kterých si vyválíme hady a splétáme do housek. Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka a posypeme solí, mákem či kmínem. Takto necháme housky ještě půl hodiny kynout. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C cca 20 minut.
Ingredience
hrubozrná sůl, kmín, mák na posypání
1 ks rozšlehaného vejce na potření+trochu mléka
1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
200 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
2 lžíce oleje
260 ml vlažné vody
Galerie
Autor
16. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Jana Veselská 17:00 08. 03. 2017

Úžasné housky, takové jsem ještě neměla, kdo je u nás jedl, tak si opsal recept, který od Vás mám. Křupavé, chutné a jen tak neztvrdnou, jak ty kupované super recept moc moc chutný.

Sandra Nová 11:01 07. 03. 2017

Housky jsem vyzkoušeli a byly luxusní. Uvnitř krásně nadýchané. Jelikož vlastním domácí pekárnu, tak příprava mi nezabrala moc času a děti byly nadšené.