Játrová omáčka

Játra řadíme mezi vnitřnosti. Nejčastěji v kuchyni používáme játra drůbeží, vepřová, hovězí, a další. Játra obsahují vysoké množství vitamínu A. Ale i vitamín D a železo. Zařadit si je do jídelníčku můžete tak 1-2x měsíčně. Rozhodně to s konzumací nepřehánějte. Zkuste si podle našeho receptu připravit játrovou omáčku. Játrová omáčka se podává s rýží či jinou bramborovou přílohou.

Postup
  1. Slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. K ní přidáme nadrobno orestovanou cibuli a restujeme až nám zesklovatí. Přidáme nakrájená a očistěná játra. Osmažíme. Zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem. Zalijeme vývarem a zaklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Jakmile jsou játra měkká tak je vytáhneme z omáčky. Část rozmixujeme a část necháme v celku. Vrátíme zpět. Osolíme a přidáme majoránku. Necháme ještě provařit tak 10 minut a můžeme podávat.
Ingredience
1/2 lžičky kmínu
100 g slaniny v celku
sůl, pepř
1 lžička mleté červené papriky
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička majoránky
800 ml vývaru
500 g vepřových jater
2 ks menší cibule
Galerie
Autor
Eva
17. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.