Hovězí vývar

Není nic lepšího než teplý, léčivý domácí hovězí vývar. Vývary patří mezi základ kuchyně a proto pravý hovězí vývar získáme dlouhým a pomalým varem. Dobrý hovězí vývar musí být čirý. Do vývaru můžeme přidat domácí nudle nebo třeba játrové knedlíčky. I když nemáte zkušenosti s přípravou vývaru, ničeho se nebojte. Postupujte podle Našeho receptu a zaručeně u rodiny uspějete.

Postup
  1. Kořenovou zeleninu očistíme, maso omyjeme a případně rozdělíme na menší části. V hrnci si rozpálíme lžičku oleje, na které opečeme kořenovou zeleninu. Přidáme maso, koření,cibuli zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Aby nám vývar zůstal čirý, sbíráme pomocí lžíce případnou pěnu. Dle potřeby doléváme horkou vodu. Vývar vaříme minimálně 2 a půl hodiny. Jakmile vývar máme hotový, vytáhneme zeleninu a maso, přecedíme přes jemné sítko čí plátýnko. Vývar podáváme s nakrájenou zeleninou, kousky hovězího masa a třeba domácími nudlemi. I samotný čistý vývar je velmi chutný.
Ingredience
1 lžička řepkového oleje
petrželka na odobu
sůl
4 ks bobkového listu
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
2 ks petržele
3 ks menší mrkve
1/4 ks celeru
1 ks větší cibule
600 g hovězích žeber, kostí, morková kost, oháňky, hrudí apod.
Galerie
Autor
Eva
22. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.