Čína z kuřecího masa

Připravit si k obědu či večeři čínu z kuřecího masa, která chutná téměř jako z restaurace, není vůbec těžké. Kuřecí maso je výborné k přípravě minutkových jídel. Pokud potřebujete uvařit něco rychlého inspirujte se naší čínou z kuřecího masa. Kuřecí čínu můžete podávat jak s uvařenou rýží, tak třeba hranolky nebo čínskými nudlemi.

Postup
  1. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a přidáme kari, sójovou omáčku, 1 lžíci kukuřičného škrobu či solamylu, osolíme a opepříme. Necháme odležet aspoň hodinu v lednici. Mezitím si připravíme zeleninu, mrkev, kapii si očistíme a nakrájíme ji na nudličky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a pórek na půlkolečka, žampiony na menší části. Čínské zelí si omyjeme a nakrájíme na hrubší nudličky. V hrnci si rozpálíme olej a dáme restovat cibuli, jakmile začne sklovatět přidáme maso, které jsme si předem naložili. Opékáme ze všech stran. Poté přidáme mrkev, kapii, žampiony, čínské zelí a pórek. Všechno orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme cukr, zbylý kukuřičný škrob a ocet. Všechno pořádně promícháme a přiklopíme pokličkou. Necháme dusit do té doby než je zelenina měkká. Směs občasně promícháme a dle potřeby je možné podlít vodou, osolíme a opepříme pokud je potřeba. Dobrou chuť.
Ingredience
4 listy čínského zelí
1 lžíce řepkového oleje
1 lžíce cukru krupice
2 lžíce kukuřičný škrob (nebo solamyl)
sůl, pepř
2 lžíce sojové omáčky
voda na podlití
1 lžíce octu
2 lžičky kari
1 ks větší cibule
1 ks pórku (bílá část)
150 g žampionů
1 ks větší mrkve
2 ks červené kapie
600 g kuřecích prsních řízků
Galerie
Autor
Eva
23. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.