Rizoto s kuřecím masem

Zbylo Vám kuřecí maso z upečeného kuřete? A nevíte co s ním. Zkuste naše rizoto s kuřecím masem a máte připravený rychlý oběd.

Postup
  1. Z kuřecích stehen obereme maso, zeleninu si nakrájíme na proužky a cibuli nadrobno. Rýži propláchneme a dáme vařit zvlášť do vroucí osolené vody v hrnci. V jiném větším hrnci si rozpálíme olej a dáme restovat cibuli, jakmile začne sklovatět přidáme papriky a všechno opečeme. Poté na řadu přichází kuřecí maso, které také orestujeme. Podlijeme trochou vody a necháme dusit, dokud nám zelenina nezměkne. Osolíme a opepříme. Jakmile máme rýži uvařenou a zeleninu měkkou, smícháme vše dohromady a na závěr přidáme hrášek. Dáme mletou papriku, vše promícháme a necháme prohřát. Podáváme s kyselou okurkou a nastrouhaným sýrem.
Ingredience
200 g strouhaného eidamu 30%
voda na podlití (lze použít i vývar)
2 lžičky červené mleté sladké papriky
sůl, pepř
300 g rýže (bezsáčkové)
1 lžíce řepkového oleje
1 ks cibule
1 ks menší konzervy hrášku
2 ks zelené papriky
2 ks červené papriky (kapie)
3 ks upečených kuřecích stehen
Galerie
Autor
Eva
24. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.