Mazanec recept

Klasický a nadýchaný velikonoční mazanec nesmí o Velikonocích chybět. Nás jednoduchý recept na hrnkový mazanec Vám ušetří spoustu času při velikonoční přípravě a budete mít rychle hotovo. Budete potřebovat hrnek o objemu 250 ml.

Postup
  1. Do mísy prosejeme mouku, dáme cukr, žloutky, 1 celé vejce, rozpuštěné máslo, rozdrobené droždí, špetku soli, rozinky. Postupně přiléváme vlažné mléko a tím zaděláme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvoříme jeden velký bochánek a nebo dva menší a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Navrchu pomocí nůžek rozstřihneme tvar hříže. Potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Dáme péct na 180°C asi na 45 minut.
Ingredience
1 ks rozšlehané vejce na potření
2 lžíce loupaných mandlí
špetka soli
1 kostka droždí
2 lžíce rozinek
1 ks celé vejce
2 ks žloutku
2 hrnky mléka
3/5 velké kostky másla
3/4 hrnku moučkového cukru
1 balení hladké mouky (1kg)
Galerie
Autor
Eva
24. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Tereza K. 11:25 05. 04. 2017

Super recept!! Jelikož mi odešla váha a měla jsem strašnou chuť na mazanec, tak jsem se rozhodla vyzkoušet ten Váš. Je velmi povedený a ukládám ho k oblíbeným receptům. Z těsta zkusím připravit i Vánočku.