Ořechový dort

Čeká Vás oslava narozenin a chcete překvapit oslavence dortem? Připravte si Náš ořechový dort, který je připraven rychle a přípravu zvládne i začátečník. Nejlépe chutná narozeninový dort, který si doma připravíte s láskou. Díky mascarpone je krémový.

Postup
  1. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukry utřeme do pěny. K pěně postupně přidáváme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Následuje olej a 2 lžíce zakysané smetany (zbylou smetanu si necháme do krému). Lehce do těsta vmícháme sníh z bílků a oříšky. Do vymazané a vysypané dortové formy (menší) vlijeme těsto a dáme péct na 180°C cca 45 minut.
  2. Krém: Mascarpone + nutella + zbylá zakysaná smetana, vše promícháme a necháme vychladit v lednici.
  3. Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme tak, aby nám vznikly 3 pláty. První plát potřeme borůvkovým džemem, potřeme částí krému a přiklopíme druhým plátem. Ten také potřeme džemem a krémem. Přiklopíme posledním plátem a potřeme celý dort zbylým krémem. Posypeme oříšky a ozdobíme borůvkami. Dáme vychladit do lednice.
Ingredience
borůvkový džem
200 g borůvek (či jiné ovoce)
strouhané ořechy na posypání
Krém: 500 g mascarpone, 250 g nutelly (nebo jiné oříškové pomazánky), zbylá zakysaná smetana z korpusu
1 hrst nasekaných ořechů
1 ks vanilkového curku
200 g zakysané smetany
100 ml řepkového oleje
200 g polohrubé mouky
1 ks kypřícího prášku do pečiva
150 g cukr moučka
4 ks vejce
Galerie
Autor
Eva
24. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.