Houskový knedlík

Houskový knedlík patří mezi klasickou přílohu Naší české kuchyně. Houskový knedlík můžeme podávat k různým druhům omáček a masa. Z důvodu časového vytížení knedlíky kupujeme v obchodech. Zkuste si jednou připravit houskový knedlík sami doma a kvalita půjde rozhodně znát. Recept je vyzkoušený a jistě rodinu překvapíte.

Postup
  1. Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Housky či rohlíky si nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Poté dáme sůl, polohrubou mouku, vejce. Všechno promícháme v hladké těsto. Necháme kynout tak 40 minut. Poté z těsta vytvarujeme dvě šišky a necháme na vále odpočívat ještě 5 minut. Poté dáme vařit do osolené vody přibližně 15-20 minut. Po vyjmutí knedlík musíme propíchnout špejlí či vidličkou, aby se nám knedlík nepropadl. Poté necháme chvíli vychladnout a knedlíky krájíme pomocí kuchyňské nitě.
Ingredience
1 lžička cukru
1 ks celé vejce
250 ml polotučného mléka
1 lžička soli
350 g polohrubé mouky
1/4 kostky čerstvého droždí
2 ks starších rohlíků nebo housek
Galerie
Autor
Eva
26. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.