Bramborový knedlík

V české kuchyni najdeme velké množství příloh, například bramborový knedlík. Knedlík jak už název vypovídá se vyrábí z brambor. Bramborový knedlík si výborně rozumí se zelím či špenátem.

Postup
  1. Brambory si uvaříme ve slupce do měkka (je možné si je uvařit i den dopředu). Jakmile máme brambory vychladlé, tak je oloupeme a nakrájíme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, krupičku vejce, sůl. Vypracujeme hladké těsto. Pokud je potřeba přidáme ještě trochu mouky či krupičky. Těsto nesmí lepit. Těsto si rozdělíme na dva stejné válečky a vkládáme do vroucí osolené vody, přiklopíme pokličkou. Jakmile nám knedlíky klesnou dolů, pomocí vařečky je oddělíme ode dna. Vaříme cca 15-20 minut. Když knedlík vyjmeme a rozpůlíme nití měl by být uvařený. Jestliže není vrátíme zpět do vody a dovaříme.
Ingredience
50 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 lžička soli
1 ks celé vejce
500 g uvařených brambor (lepší je uvařit den dopředu)
Galerie
Autor
Eva
26. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.