Těstoviny s tuňákem z konzervy

Rychlý oběd v podobě těstovin s tuňákem z konzervy určitě oceníte. Hodí se i k večeři. Lehké a svěží jídlo. Ryby (tuňáka) je obecně lepší si dát čerstvého, ale ani v konzervě si zachová řadu vitamínů, minerálů a bílkovin. Díky tomu je vždycky po ruce. A můžete ho využít při vaření. Z tuňáka jsou výborné i domácí pomazánky a jiná jídla.

Postup
  1. V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Následuje rajčatové pyré. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit dokud nám rajčata nezměknou. Tuňáka slijeme z nálevu a přidáme k rajčatové omáčce. Osolíme a opepříme. Necháme provařit. V jiném hrnci si uvaříme těstoviny podle návodu. Hotové těstoviny vložíme do hrnce s omáčkou a pořádně promícháme. Hotové těstoviny s tuňákem poté servírujeme posypané sýrem.
Ingredience
150 g strouhaného sýru k podávání
1 lžíce řepkového oleje
400 g těstovin (penne)
2 lžičky bazalka (sušená či čerstvá)
sůl, pepř
3 stroužky česneku
250 g čerstvých rajčat
1 ks cibule
200 ml rajčatového pyré
2 ks konzervy s tuňákem ve vlastní šťávě či oleji (2x cca 170g)
Galerie
Autor
Eva
29. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.