Salát coleslaw

Výborný salát jehož základ je převážně bílé zelí. Můžete si ho připravit třeba v létě k masu grilovanému či jiným úpravám. I samotný salát coleslaw je velmi dobrý.

Postup
  1. Zelí si nakrouháme najemno. Omyjeme a osolíme. Necháme chvíli uležet v lednici. Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme zelí, cibuli, mrkev a celer. Vše promícháme. Smícháme majonézu, jogurt, olej, cukr, trochu citronové šťávy a opepříme. Přidáme k zelenině a vše řádně smícháme. Ochutnáme a pokud je potřeba dosolíme. Nejlepší je salát odleželý na druhý den v lednici.
Ingredience
1 lžička cukru
1/4 ks celeru
1 lžíce olivového oleje
trochu citronové šťávy
100 g jogurtu
150 g majonézy (lze nahradit zdravější sojanézou či tofunézou)
sůl, pepř
1 ks menší cibule
2 ks menší mrkve
1/2 ks hlávky bílého zelí
Galerie
Autor
Eva
31. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.