Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem

Tagliatelle jsou italské těstoviny, které jsou dlouhé a ploché. Podávají se s různými omáčkami. Proto je můžete kombinovat různě podle chuti. Tagliatelle se dají koupit jak chlazené tak i trvanlivé. Záleží, které si vyberete. Náš recept na tagliatelle je velmi rychlý a chutný. Oběd budete mít připraven za chviličku.

Postup
  1. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na drobné nudličky. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme kuřecí prsa. Osolíme a opepříme. Restujeme ze všech stran. Poté na řadu přichází cibule, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Jakmile začne sklovatět přidáme propláchnutý špenát. Přidáme ricottu a zalijeme smetanou. Vše promícháme, trochu opepříme.
  2. Mezitím si připravím těstoviny podle návodu.
  3. Občasně omáčku mícháme dokud nám mírně nezhoustne. Můžeme dochutit solí, záleží na Vaší chuti. Jakmile je omáčka hotová, vmícháme uvařené těstoviny, ať se nám obalí a nasáknou omáčku. Můžeme servírovat.
Ingredience
1 ks cibule
1 lžíce lžíce řepkového oleje
200 g čerstvého baby špenátu
sůl, pepř
300 ml smetany na vaření
200 g ricotty
300 g kuřecích prsou
250 g chlazených těstovin tagliatelle
Galerie
Autor
Eva
31. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.