Koprová omáčka

Koprová omáčka má mnoho příznivců tak i nepřátel. Zkusíme Vás přesvědčit o tom, že i koprová omáčka může chutnat a následků ze školních jídelen Vás zkusíme zbavit. Tento recept obsahuje smetanu a čerstvý kopr, tudíž si zaručeně pochutnáte. Koprovou omáčku můžete podávat jak s hovězím masem, tak i pouze s uvařeným vajíčkem. A jako přílohu zvolte houskový knedlík a nebo vařené brambory. Záleží na každém jak má rád.

Postup
  1. Maso řádně omyjeme a vložíme do hrnce. K němu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi hodinu a půl dokud maso není měkké. Vývar slijeme a maso odložíme do tepla. Do hrnce dáme vařit 250 ml vody a přidáme do ní nasekaný kopr, cukr a 1/2 lžičky soli. Vše povaříme 10 minut. V hrníčku studené vody rozmícháme mouku a přidáme ke kopru. Metličkou pořádně rozmícháme, aby nevznikly žmolky. Mícháme dokud voda nezačne vařit. Přidáme vývar podle toho kolik chcete omáčky cca 500 ml a necháme 20 minut vařit. Nakonec přidáme smetanu a přivedeme k varu. Podle potřeby ještě dochutíme solí a nebo cukrem. Případně lze přidat i citronová šťáva.
Ingredience
sůl
šťáva z půlky citrónu
3 lžíce hladké mouky
2 lžičky krystalového cukru
1 větší svazek čerstvého kopru
1/2 celeru
200 ml smetany ke šlehání
1 ks cibule
1 ks petržel
2 ks mrkve
600 g hovězího předního masa bez kosti
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.