Vepřový guláš top recept

Guláš původně pochází z Maďarska. Oblibu si získal i v našich českých kuchyních. Připravuje se jak z masa vepřového, hovězího či také ze zvěřiny. Základem je, ale dobré kvalitní maso a cibule. Zkuste náš vepřový guláš top recept. A jako přílohu si dopřejte malé bramboráčky.

Postup
  1. Cibule si oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme cibuli. Restujeme do růžova. Vepřové maso si omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme a opepříme. Opékáme ze všech stran. Přisypeme papriky a kmín. Rychle orestujeme a podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme. Občasně promícháme. Jakmile je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pokud je potřeba tak dosolíme.
  2. Bramboráčky: Brambory si nastrouháme najemno, přidáme vejce, mléko, mouku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Všechno smícháme a pečeme na malém množství oleje malé bramboráčky nejlépe na lívanečníku.
  3. Náš TIP: Bramboráčky při servírování prokládáme strouhaným nebo plátkovým sýrem a zalijeme hotovým gulášem. Moc dobré :)))
Ingredience
Bramboráčky: 1 kg brambor, 120 g hladké mouky, 2 vejce, 3 lžíce mléka (či smetany), sůl, pepř, 3 stroužky česneku, lžička majoránky
2 lžíce oleje
1 lžička kmínu
2 lžičky majoránky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžička pálivé červené papriky
2 lžičky mleté červené papriky
1 kg cibule
1 kg vepřového masa (plec apod.)
Galerie
Autor
Eva
02. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Lucie Pokorná 10:59 08. 03. 2017

Vepřový guláš s bramboráčky jsem připravila k nedělnímu obědu a moc jsme si pochutnali.