Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka se připravuje podle tradice zejména na Bílou sobotu a měly by obsahovat čerstvé bylinky, které mají za symoboliku začínající jaro. Náš recept na velikonoční nádivku je jednoduchý a všechny suroviny běžně dostupné.

Postup
  1. Žloutky rozšleháme s mlékem a z bílků ušleháme tuhý sníh. Veku nakrájíme na kostičky a smícháme se směsí mléka a žloutků. Necháme odležet. Vepřové maso i uzené si uvaříme doměkka. Jakmile máme maso uvařené tak si na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a uzené. Vše chvíli restujeme. Maso necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme k pečivu a i nadrobno nakrájenou pažitku s jarní cibulkou. Vše osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a přidáme sníh z bílků. Vše smícháme dohromady. Dáme do pekáče, který jsme si dopředu vymazali a dáme péct na 180°C cca 30 minut. Ještě před pečením můžeme poklást na nádivku plátky másla, ale není to nezbytně nutné.
Ingredience
1 proužek másla
1 ks cibule
sůl, pepř
5 stroužky česneku
400 g vepřového masa
5 ks vajec
1 svazek jarní cibulky
1 svazek čerstvé pažitky
250 ml mléka
300 g uzeného masa
1 balení veky
Galerie
Autor
Eva
13. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Jana S. 11:25 29. 03. 2017

Recept je super a ukládám ho mezi oblíbené. Nádivku připravím na Bílou sobou a překvapím rodinu.