Velikonoční perníčky

Perníčky se nepečou jen na Vánoce, můžete si je dopřát celoročně. Velikonoční perníčky můžete darovat třeba koledníkům a nebo jen tak na sváteční stůl pro případné hosty. Nezapomeňte si je připravit s dostatečným předstihem, jelikož perníčky potřebují uležet.

Postup
  1. Na vál prosejeme mouku s kakaem, přidáme cukr, perníkové koření a jedlou sodu. Poté si rozehřejeme med a máslo. Do sypké směsi poté vmícháme vejce, med a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc uležet. Poté si jej vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme velikonoční tvary. Pečeme na 180°C cca 15 minut. Po upečení potíráme bílkem. A zdobíme bílkovou polevou podle fantazie.
Ingredience
1 ks bílku
2 ks vejce
100 g másla
250 g medu
1 lžička jedle sody
1 ks perníkového koření
100 g moučkového cukru
50 g kakaa
500 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
13. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Jana S. 11:24 29. 03. 2017

Velikonoční perníčky jsem upekla pro naše malé koledníky do výslužky. Chuťově jsou opravdu výborné. Děti určitě budou mít radost.