Hrnkové knedlíky

Rychlý hrnkový houskový knedlík. Příloha, kterou můžete použít k omáčkám a masu. Je moc dobrý a zároveň rychlý. Zužitkovat můžeme i starší pečivo.

Postup
  1. Housky či rohlíky si nakrájíme na drobné kostičky. Pečivo dáme do mísy, přidáme žloutky, mléko, mouku a osolíme. Všechno promícháme. Z bílků si ušleháme sníh. Jemně vmícháme do směsí sníh z bílků. Hrnečky si vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Naplníme zhruba do 3/4. Dáme do hrnce s vařící vodou. Dávejme pozor, aby vody nebylo příliš a nevtekla nám do hrnečku. Přiklopíme pokličkou a vaříme 30 minut.
Ingredience
1 plátek másla
sůl
2 hrnky polohrubé mouky
4 ks vajec
2 hrnky polotučného mléka
4 ks starších rohlíků nebo housek
Galerie
Autor
Eva
24. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.