Špagety carbonara

Špagety carbonara jsou jednoduché a velmi rychlé jídlo. Pokud nemáte dostatek času tak právě tyto špagety můžete rychle servírovat ať už na oběd či večeři. Pravé špagety carbonara neobsahují smetanu, ale pouze vaječné žloutky, Pancettu a parmazán. Naše verze je již trochu česká.

Postup
  1. Na lžíci oleje osmažíme na kostičky nakrájenou Pancettu nebo anglickou slaninu. Přidáme k ní oba česneky, které si pouze pomocí nože rozmáčkneme.
  2. Mezitím si dáme vařit špagety v osolené vodě.
  3. Smetanu smícháme se žloutky a půlky strouhaného parmazánu. Vytáhneme oba česneky. Do pánve vložíme uvařené těstoviny a vmícháme směs ze žloutků, smetany a sýru. Vše promícháme a prohřejeme na pánvi. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.
Ingredience
1 lžíce oleje
100 g parmazánu
2 ks česneku
3 ks žloutků
200 ml smetany na vaření
200 g Pancetty nebo anglické slaniny
400 g špaget
Galerie
Autor
Eva
27. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Lucie Pokorná 10:57 08. 03. 2017

Tato verze na špagety carbonara se smetanou nám chutná nejvíce. Moc jsme si pochutnali.

Jana Veselská 11:10 07. 03. 2017

Tyhle špagety carbonara jsme měli po druhé v životě a musím uznat, delikatesa jako je tahle, jsem neměla ani nepamatuji. Vaše kuchyně je doopravdy na velké úrovní a vaříme podle Vás již několik dní, nemůžeme si Vaše recepty vynachválit. Děkujeme ještě jednou za skvělé jídla, která nám přinášíte.