Domácí hranolky v troubě

Ničemu jinému se nevyrovnají, výborné domácí hranolky připravené v troubě. Oblíbenou přílohu si můžeme zdravěji připravit kdykoliv doma. Jelikož jsou připraveny v troubě, obsahují minimum tuku. Domácí hranolky se hodí jak k různě upraveným masům, zelenině a sýrům.

Postup
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně silné hranolky. Brambory omyjeme a osušíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Hranolky skládáme tak, aby měli mezi sebou dostatek prostoru. Pokapeme olejem a dáme péct na 180°C cca 40 minut. Na závěr hotové hranolky posypeme podle chuti solí.
Ingredience
sůl
1 lžíce řepkového oleje
600 g brambor
Galerie
Autor
Eva
01. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.