Americké brambory

Ač se to nezdá, příprava amerických brambor není nikterak složitá. Americké brambory jsou brambory připravované ve slupce. Brambory můžeme ochutit jak různým kořením či česnekem. Záleží pouze na Vaší chuti. Americké brambory se připravují v troubě, obsahují minimum tuku a proto si je občas můžeme dopřát. Brambory se hodí jako příloha k masům, rybě či různě upravené zelenině či sýrům.

Postup
  1. Brambory řádně očistíme pomocí kartáčku, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Olej + prolisovaný česnek + mletou papriku + lehce osolíme, opepříme a smícháme dohromady. Brambory vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a každý brambor potřeme připravenou směsí. Dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečeme 15 minut. Poté troubu ztlumíme na 160°C a pečeme 30 minut dozlatova.
Ingredience
1/2 lžičky mleté červené papriky
1 stroužek česneku
sůl, pepř
3 lžíce řepkového oleje
10 ks brambor
Galerie
Autor
Eva
01. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.