Vepřové výpečky
Vepřové výpečky patří mezi naší klasiku české kuchyně. Vepřové výpečky můžete podávat například s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Recept je opravdu jednoduchý a není časově náročný. Vepřové výpečky si připravíme z vepřové plece, která se výborné hodí jak k dušení tak i k pečení.
Postup
- Maso si nakrájíme na kostky a cibuli najemno. Pekáč si vymažeme máslem a na dno rozprostřeme nakrájenou cibuli. Na cibuli následuje maso. Vše osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vodou a přiklopíme poklopem. Pečeme asi hodinu a půl na 160°C. Maso během pečení kontrolujeme a podle potřeby doléváme vodou. Asi půl hodiny před koncem, poklop odkryjeme a necháme maso dopéct.
Ingredience
1 lžíce másla
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
3 ks cibule
8 ks česneku
1 kg vepřové plece
1 lžíce másla
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
3 ks cibule
8 ks česneku
1 kg vepřové plece
Galerie
Autor
Eva
06. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.