Bramborový knedlík od babičky

Kdo uměl nejlepší bramborové knedlíky? Samozřejmě naše babičky. Náš knedlík je krásně jemný a zaručujeme Vám , že si už v obchodě žádný nekoupíte. Bramborový knedlík od babičky patří k základům naší české kuchyně. Bramborový knedlík od babičky, se hodí k vepřovému a hovězímu masu. Lze k nim podávat zelí, upravené na různé způsoby a nebo třeba dušený špenát. Záleží na každém co si vybere.

Postup
  1. Uvařené a vychladlé brambory si oloupeme. Půlku brambor si nastrouháme na struhadle najemno a půlku nahrubo. Přidáme sůl, vejce a kukuřičný škrob. Postupně přisypáváme dětskou krupičku až nám vznikne těsto, které se nelepí. Pracujeme rychle, aby nám těsto nezřídlo. Vytvoříme šišky, které dáme vařit do vroucí, osolené vody. Budeme vařit cca 20 minut. Knedlíky vyjmeme a propíchneme vidličkou, aby odešla přebytečná pára. Pomocí potravinářské nitě knedlíky rozřízneme na stejné plátky.
Ingredience
400-450 g krupičky
1,5 lžičky soli
1 lžíce kukuřičného škrobu (lze použít i solamyl)
1 ks vejce
1 k brambor uvařených ve slupce
Galerie
Autor
Eva
06. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.