Vepřové výpečky se špenátem

Vepřové výpečky se špenátem klasika naší české kuchyně. K výpečkům můžete podávat jako přílohu domácí bramborový knedlík. Vepřové výpečky můžeme také znát pod názvem moravský vrabec. Recept je velmi jednoduchý a zaručeně se Vám povede.

Postup
  1. Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na přibližně stejné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pekáč vymažeme máslem, nasypeme cibuli a kostičky masa. Vše osolíme, opepříme, přidáme kmín a prolisovaný česnek. Zalijeme trochou vody a přiklopíme. Lze použít i alobal. Dáme péct na 170°C cca 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujeme a dle potřeby dolijeme vodu. Půl hodiny odklopíme a necháme výpečky dopéct.
  2. Do hrnce dáme 200 ml vody a přidáme špenát, který necháme rozpustit. Špenát osolíme a opepříme. Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 20 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a přilijeme smetanu. Necháme provařit. Podle potřeby můžeme zahustit moukou, ale většinou není třeba. Vše provaříme, aby se chutě spojily a případně dosolíme.
Ingredience
1 proužek másla
Špenát: 500 g listového špenátu, 500 g drceného špenátu, 200 ml smetany na vaření, 6 stroužků česneku, sůl, pepř.
mletý pepř, sůl
2 lžičky drceného kmínu
7 stroužků česneku (nebo dle chuti)
2 ks větší cibule
1 kg vepřové plece
Galerie
Autor
Eva
06. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Jana Veselská 11:05 07. 03. 2017

Výborné výpečky dlouho jsme si takto nepochutnali byly doopravdy výtečné, dnes nás čeká druhá porce na kterou se manžel nemůže vůbec dočkat. Moc děkujeme za super recept