Vepřové medailonky recept

Pokud se rozhodnete připravit na oběd něco slavnostnějšího vepřové medailonky jsou ta správná volba. Přípravu zvládnete za chviličku a zároveň si rodina pochutná. Naše verze na vepřové medailonky je s ochucenými fazolkami. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, hranolky, americké brambory a nebo i samotné jsou výborné.

Postup
  1. Vepřovou panenku si očistíme, omyjeme a nakrájíme na medailonky. Pokud chceme můžeme si pro pěkný kulatý tvar stáhnout potravinářskou nití. Osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelené fazolky. Trvat to může 3-5 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu a na kostičky a dáme do pánve, kde ji necháme vyškvařit. Přidáme prolisovaný česnek. Hotové fazolky propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly krásnou zelenou vodu a přidáme slaninu s česnekem, promícháme a poté dáme proužek másla a přiklopíme pokličkou. Vepřové medailonky si do stejné pánve dáme opékat dozlatova. Záleží jak široké máte medailonky. Zabalíme do alobalu a dáme ještě na 5 minut do trouby na 180°C dopéct. Tím budou krásně šťavnaté. Na talíře rozdělíme fazolky a medailonky. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.
Ingredience
potravinářská niť
1 lžička tymiánu
1 silnější proužek másla
sůl, pepř
2 stroužky česneku
150 g anglické slaniny v celku
200 g zelených fazolek
500 g vepřové panenky
Galerie
Autor
Eva
13. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.