Smažené bramborové dukáty

Smažené bramborové dukáty se hodí jako příloha k tepelně upraveným masům či rybě. Dopřát si je můžeme i jen tak samostatně s domácími omáčkami a zeleninou. Příprava je opravdu jednoduchá. Smažené bramborové dukátky můžeme ochutit solí, pepřem či kořením podle chuti.

Postup
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 3 mm plátky. Plátky osušíme a ve vyšší pánvi rozehřejeme olej tak, aby plátky v něm plavaly. Smažíme dozlatova z obou stran. Hotové dukátky pokládáme na papírovou utěrku, aby vysály přebytečný tuk a ochutíme solí, případně pepřem či jinými bylinkami a kořením dle chuti.
Ingredience
(můžeme použít na dochucení i různé bylinky)
řepkový olej
sůl, pepř, či jiné koření (např. mletá paprika...)
4 ks nových brambor
Galerie
Autor
Eva
22. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.