Beránek ze špaldové mouky

Jelikož velikonoční beránek by neměl chybět na stole žádné domácnosti. Tak ani vy co dodržujete zdravý životní styl a nebo si hlídáte nějakou tu kalorii nemusíte se vzdát svého oblíbeného beránka. Stačí když si ho připravíte s námi ve zdravější verzi. Mouku nahradíme zdravou celozrnnou a můžete si kousek dopřát bez výčitek. Určitě si pochutnají i ti co mají radši klasiku.

Postup
  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s cukry do pěny. Postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáme mléko a olej. Nakonec lehce mícháme připravený sníh. Vymažeme formu na beránka máslem a hrubou moukou. Vlijeme těsto a dáme péct do trouby, kterou máme vyhřátou na 170°C. Pečeme asi 45 minut. Ale upečenost si zkontrolujte pomocí špejle. Pokud nelepí je beránek hotový. Necháme beránka ve formě vychladnout a poté vyklopíme.
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
4 lžičky kypřícího prášku
1 ks vanilkového cukru
130 g třinového cukru
180 ml polotučného mléka
4 ks celá vejce
250 g špaldové celorznné mouky jemně mleté
Galerie
Autor
Eva
28. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Tereza K. 11:21 05. 04. 2017

Opravdu luxusní recept na zdravějšího velikonočního beránka. Jelikož se snažím bílou mouku nahrazovat celozrnnou i tak byl krásně měkký a nadýchaný. Zařazuju mezi oblíbené recepty.