Cuketová omáčka na těstoviny

V létě začíná sezóna cuket a vy přemýšlíte co dobrého si připravit. Jelikož cuketa je opravdu velmi zdravá, pojďme si uvařit výbornou omáčku na těstoviny. Chuť Vás mile překvapí. Těstoviny můžete použít jak klasické tak celozrnné. Omáčka je výborná s těstovinami tagliatelle, kdy krásně na sebe navážou omáčku. Opravdu si pochutnají i příznivci masa.

Postup
  1. Cuketu si oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a restujeme asi 20 minut dokud nebudou cukety dostatečně měkké. Poté přidáme prolisovaný česnek (můžeme ho nakrájet i na tenké plátky). A opékáme ještě dalších 5 minut. Poté přidáme zakysanou smetanu a mícháme, aby se nám všechno spojilo dohromady. Nakonec vmícháme trochu sýru.
  2. Těstoviny si uvaříme podle návodu a vmícháme je do omáčky. Hotové těstoviny podáváme posypané sýrem.
Ingredience
sůl, pepř
100 g eidamu 30%
500 g těstovin (špagety, tagliatelle apod.)
1 proužek másla
1 lžíce oleje (olivového nebo řepkového)
200 ml zakysané smetany
4 stroužky česneku
2 ks cukety
Galerie
Autor
Eva
11. 04. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.