Šťouchané brambory

Šťouchané brambory jsou výbornou přílohou například k pečenému či smaženému masu. Šťouchané brambory můžete jíst i samostatně a vždycky si zaručeně pochutnáte. Receptů na šťouchané brambory existuje několik a každá rodina má svoje osvědčené triky. Naše brambory jsou klasické se smaženou cibulkou. Lze k nim přidat slanina, škvarky, jarní cibulka apod.

Postup
  1. Brambory si očistíme, omyjeme a dáme vařit v osolené vodě doměkka Na sádle (másle, či ghí) si orestujeme dozlatova cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Jakmile máme brambory měkké, tak je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme osmaženou cibuli a promícháme. Aby brambory nebyly příliš suché, lze k nim přidat trochu másla.
Ingredience
máslo na zjemnění
sůl, pepř
1 silnější proužek sádla (lze použít i máslo či ghí)
3 ks cibule
500 g brambor typu B
Galerie
Autor
Eva
21. 04. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.